JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE ENERGETSKI UČINKOVITIH GUMA (EnU-8/21) – Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 15.12.2021 objavio je Javni poziv za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga. Predmet Poziva je dodjela sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga (u daljnjem tekstu: projekt) u javnom sektoru, primjenom digitalnih tehnologija u svrhu boljeg korištenja resursa i smanjenja emisija stakleničkih plinova, a za dobrobit građana i gospodarskih subjekata.

 

 

Korisnici sredstava Fonda za zaštitu okoliša u smislu ovog Poziva su fizičke osobe – obrtnici i trgovačka društva koji imaju važeću licenciju za obavljanje prijevoza putnika/tereta u unutarnjem ili međunarodnom cestovnom prometu.
 
Sredstva Fonda dodjeljivat će se do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome koji uvjet prije nastupi.
 
 
Ukupno raspoloživ iznos sredstava Fonda po ovom Pozivu iznosi 8.000.000,00 kuna. Bespovratna sredstva po ovom Pozivu dodjeljuju se putem sredstava subvencije u iznosu do 40% opravdanih troškova, odnosno najviše 400,00 kuna po gumi i najviše 250.000,00 kuna po korisniku.
 
Opravdani trošak po ovom Pozivu je isključivo trošak kupnje novih guma, nastao nakon 1. siječnja 2021. godine, montiranih na vozilo najkasnije do dana prijave na Poziv.
 
-Porez na dodanu vrijednost (PDV) nije opravdan trošak.
 
Poziv možete preuzeti OVDJE, a za više informacija pošaljite upit na: tea@deskbite.eu.
Facebook
LinkedIn

Odgovori